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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  15/10/2010
Data da última atualização:  06/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.; BALIGAR, V. C.; MOREIRA, A.; PORTES, T. A.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF; V. C. BALIGAR, USDA; ADONIS MOREIRA, CPAA; TOMÁS DE AQUINO PORTES, UFG.
Título:  Dry bean genotypes evaluation for growth, yield components and phosphorus use efficiency.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Journal of Plant Nutrition, v. 33, n. 14, p. 2167-2181, 2010.
DOI:  https://doi.org/10.1080/01904167.2010.519089
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Dry bean along with rice is a staple food for the population of South America. In this tropical region beans are grown on Oxisols and phosphorus (P) is one of the most yield limiting factors for dry bean production on these soils. A greenhouse experiment was conducted to evaluate P use efficiency in 20 elite dry bean genotypes grown at deficient (25 mg P kg-1 soil) and sufficient (200 mg P kg-1) levels of soil P. Grain yields and yield components were significantly increased with P fertilization and, interspecific genotype differences were observed for yield and yield components. The grain yield efficiency index (GYEI) was having highly significant quadratic association with grain yield. Based on GYEI most P use efficient genotypes were CNFP 8000, CNFP 10035, CNFP10104, CNFC 10410, CNFC 9461, CNFC 10467, CNFP 10109 and CNFP 10076 and most inefficient genotypes were CNFC 10438, CNFP 10120, CNFP 10103, and CNFC 10444. Shoot dry weight, number of pods per plant, 100-grain weights and number of seeds per pod was having significant positive association with grain yield. Hence, grain yield of dry bean can be improved with the improvement of these plant traits by adopting appropriate management practices. Soil pH, extractable P and calcium (Ca) saturation were significantly influenced by P treatments. Based on regression equation, optimum pH value in water was 6.6, optimum P in Mehlich 1 extraction solution was 36 mg kg-1 and optimum Ca saturation value was 37% for dry maximum bean... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Índice de colheita.
Thesagro:  Crescimento; Feijão; Fósforo; Phaseolus vulgaris; Produção.
Thesaurus Nal:  Grain yield; Harvest index.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF30106 - 1UPCAP - DD20102010
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Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  11/12/2014
Data da última atualização:  11/12/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  PASSOS, A. M. A. dos; LEITE, V. P. D.; CIPRIANI, H. N.; BOTELHO, F. J. E.
Afiliação:  ALEXANDRE MARTINS ABDAO DOS PASSOS, CPAF-RO; Vivianni Pacheco Dantas Leite, Mestranda em Desenvolvimento Regional e Meio Ambiente, UNIR; HENRIQUE NERY CIPRIANI, CPAF-RO; FREDERICO JOSE EVANGELISTA BOTELHO, CPAF-RO.
Título:  Avaliação de protocolos laboratoriais para bioensaios alelopáticos.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Enciclopédia Biosfera, Centro Científico Conhecer, Goiânia, v. 10, n. 19; p. 2745 - 2754, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se avaliar a germinação e o vigor de sementes de alface sob diferentes condições controladas, a fim de estabelecer um protocolo padrão para avaliação de bioensaios alelopáticos. Para isto avaliaram-se 5 níveis de água (5, 7, 8, 10 e 13 mL) em caixas gerbox contendo duas folhas de papel filtro, duas formas de semeadura e proteção das caixas com plástico.
Thesagro:  Água; Alelopatia; Germinação; Lactuca Sativa.
Thesaurus NAL:  allelopathy; germination; vigor; water.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/113549/1/avaliacao-de-protocolos.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO17227 - 1UPCAP - DD
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